IGLU® Inuit – de optimale oplossing voor privéhuizen, plattelandstoerisme, boerderijen en vakantiehuisjes

IGLU Inuit WTI

Variabel-vermogen lucht/water warmtepompen met een geïntegreerde waterverwarmer

6-16 kW

IGLU Inuit I

Lucht/water-warmtepompen met variabele capaciteit zonder geïntegreerde boiler

6-16 kW

Optimale keuze voor veel woningen

Een lucht/water-systeem vraagt een ongeveer 30% lagere aanvangsinvestering in vergelijking met een bodem/water-systeem.

IGLU® Inuit warmtepompen zijn ontworpen voor verwarming, koeling en warm water. U kunt kiezen tussen een binnenunit met of zonder geïntegreerde boiler. De 200-liter spiraalboiler is gemaakt van roestvrij staal en bevat een extra elektrische tank om legionellose te voorkomen. Het drinkwater stroomt door een warmtewisselaar, die wordt verwarmd door een 200-liter thermofix.

IGLU® Inuit warmtepompen hebben een COP-coëfficiënt van 4,92. Warmtepompen gebruiken bijvoorbeeld 1 kW energie om bijna 5 kW thermische energie te produceren. De inverter-variabele vermogenstechnologie regelt de warmtebelasting in functie van de actuele warmtevraag, zodat u slechts zoveel energie verbruikt als u nodig hebt.

Uitzonderlijk ontwerp – compacte afmetingen van de binnen- en buitenunits, weerbestendige behuizing van de buitenunit. De warmtepomp is geschikt voor een breed scala aan interieurs in huis, dus je hoeft hem niet weg te stoppen en er is geen aparte ruimte nodig. De warmtepomp is ideaal voor badkamers, gangen en keukens, waar hij gemakkelijk in het bestaande meubilair kan worden geïntegreerd.

IGLU® Inuit is ontworpen voor Noord-Europese klimaten en kan efficiënt werken bij temperaturen tot -25°C. De buitenunit wordt standaard geleverd met een verwarmingselement om ijsvorming te voorkomen (behalve voor de 6 kW die apart wordt verkocht).

De buitenunit heeft geluidsarme ventilatoren, waardoor zowel de binnen- als buitenunits stil werken.

IGLU® Inuit warmtepompen bieden maximaal comfort, niet alleen qua functionaliteit maar ook qua bedieningsgemak. Met de gratis IGLU® Home app kunt u uw warmtepomp op afstand bedienen, waar ook ter wereld. Met de app kunt u elektriciteit, warmteverbruik en efficiëntie in realtime controleren. Voor wie geen smartphone heeft, kan in plaats van de IGLU® Home tegen meerprijs een wandafstandsbediening worden besteld.

IGLU® is een warmtepompfabrikant die 24/7 professionele service biedt. Hun technologie is betrouwbaar en wordt geleverd met een fabrieksgarantie tot 5 jaar (standaardgarantie is 2 jaar).

Gemakkelijke en eenvoudige installatie

Lucht/water-warmtepompen zijn extreem eenvoudig te installeren – de installatie kan worden voltooid binnen slechts 1 dag.

De IGLU® Inuit binnenunit is handig voor aansluiting en onderhoud. De buitenunit heeft een ingebouwd verwarmingselement om ijsvorming te voorkomen (behalve bij de 6 kW unit). Een verwarmd condensaatbad in de buitenunit zorgt voor functionaliteit bij lage temperaturen.

Het IGLU® -systeem biedt binnenunits met of zonder geïntegreerde warmwaterboiler, zodat de capaciteit van het warmwaterreservoir flexibel kan worden gekozen op basis van individuele behoeften. De geïntegreerde boilertechnologie vereist een klein expansievat. Als de buitentemperatuur laag is en er te weinig water in het verwarmingssysteem is om te ontdooien, gebruikt de warmtepomp boilerwater.

In situaties met verschillende verwarmingscircuits, zoals vloer en radiatoren, moet een mengactuator worden gebruikt om ze onafhankelijk van elkaar te regelen en te verdelen. Voor grotere warmtebehoeften kunnen de IGLU® Inuit warmtepompen in cascade worden geschakeld.

Veilige en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing

Er vinden geen verbrandingsprocessen plaats in de IGLU® Inuit warmtepomp en deze stoot geen voor het milieu schadelijk CO2 uit. Het systeem is 100% veilig en kent geen risico’s op brand of explosie.

IGLU® Inuit – de optimale oplossing voor privéhuizen, plattelandstoerisme, boerderijen en vakantiehuisjes

Slimme warmtepompregeling met de IGLU® Home-app, zelfs zonder internetverbinding

24/7 bewaking van warmtepompbedrijf op het remote-serviceplatform

IGLU® warmtepompen zijn verbonden met een serviceplatform op afstand dat helpt bij het tijdig vaststellen en oplossen van problemen, zelfs zonder dat een monteur ter plaatse moet komen.

Lokale fabrikantservice

Garantie, onderhoud na de garantieperiode en inbedrijfstelling van IGLU® Inuit warmtepompen wordt uitgevoerd door de lokale fabrikantservice.

Waarom kiezen voor luchtthermische verwarming?

Lagere aanvangsinvestering vereist

Eenvoudige installatie in nieuwe en in gerenoveerde gebouwen

Verwarmingsefficiëntie tot maximaal 500%

Uitstekend alternatief voor gebouwen in afgelegen gebieden

Comfort

Ongecompliceerd en onderhoudsvrij

Ecologie

Duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing

Efficiency

Garandeert hoge efficiency en lage verwarmingskosten

Waar kunt u een IGLU® warmtepomp kopen?

IGLU Aleut šilumos siurbliai namams

Wilt u een gedetailleerd fabrikantadvies of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem contact met ons op!