IGLU® Inuit luft/vatten-värmepumpar använder luft och den energi den innehåller inte bara för uppvärmning och kylning utan även för varmvattenproduktion.

IGLU Inuit WTI

Luft/vatten-värmepumpar med variabel kapacitet och integrerad varmvattenberedare

6-16 kW

IGLU Inuit I

Luft/vatten-värmepumpar med variabel kapacitet utan integrerad varmvattenberedare

6-16 kW

Det optimala valet för många hem

Ett luft/vatten-system kräver ~30% lägre initialinvestering jämfört med ett grundvattensystem.

IGLU® Inuit värmepumpar är utformade för uppvärmning, kylning och varmvatten. Du kan välja mellan en inomhusenhet med eller utan integrerad varmvattenberedare. Den spiralformade varmvattenberedaren på 200 liter är tillverkad av rostfritt stål och har en extra elektrisk tank för att förhindra legionellos. Dricksvattnet flödar genom en värmeväxlare som värms upp av en 200-liters termofix.

IGLU® Inuit värmepumpar har en COP-koefficient på 4,92. Till exempel använder värmepumpar 1 kW energi för att producera nästan 5 kW värmeenergi. Inverter-variabel effektteknik reglerar värmelasten enligt det aktuella värmebehovet, så att du bara använder så mycket energi som du behöver.

Exceptionell design – kompakt storlek på inomhus- och utomhusenheterna, väderbeständigt hölje på utomhusenheten. Värmepumpen passar in i många olika hemmiljöer, så den behöver inte gömmas undan och det behövs inget separat rum. Värmepumpen är idealisk för badrum, hallar och kök, där den enkelt kan integreras i befintliga möbler.

IGLU® Inuit är utformad för nordeuropeiska klimat och kan arbeta effektivt i temperaturer så låga som -25°C. Utomhusenheten levereras som standard med ett värmeelement för att förhindra isbildning (med undantag för 6 kW som säljs separat).

Utomhusenheten har lågbullrande fläktar, vilket möjliggör tyst drift av både inomhus- och utomhusenheter.

IGLU® Inuit värmepumpar erbjuder maximal komfort, inte bara när det gäller funktionalitet utan även när det gäller enkel användning. Med den kostnadsfria IGLU® Home-appen kan du fjärrstyra din värmepump från var som helst i världen. Med appen kan du övervaka el- och värmeförbrukning samt effektivitet i realtid. För dem som inte har smartphones kan en väggmonterad fjärrkontroll beställas istället för IGLU® Home mot en extra kostnad.

IGLU® är en värmepumpstillverkare som erbjuder professionell 24/7-service. Deras teknik är tillförlitlig och levereras med en tillverkargaranti på upp till 5 år (standardgarantin är 2 år).

Bekväm och enkel installation

Luft/vatten-värmepumpar är extremt enkla att installera – installationen kan klaras av på bara 1 dag.

IGLU® Inuit inomhusenhet är bekväm för anslutning och service. Utomhusenheten har ett inbyggt värmeelement för att förhindra isbildning (utom för 6 kW-enheten). Ett uppvärmt kondensatbad i utomhusenheten säkerställer funktion vid låga temperaturer.

IGLU®-systemet erbjuder inomhusenheter med eller utan integrerade varmvattenberedare, vilket möjliggör ett flexibelt val av varmvattenbehållarens kapacitet baserat på individuella behov. Den integrerade varmvattenberedaren kräver ett litet expansionskärl. Vid låga utomhustemperaturer och om det saknas vatten i värmesystemet för avfrostning använder värmepumpen pannvatten.

I situationer där det finns olika värmekretsar, t.ex. golv och radiatorer, måste ett blandningsställdon användas för att styra och fördela dem oberoende av varandra. För större värmebehov kan IGLU® Inuit värmepumpar kaskadkopplas.

Uppstart – tillverkaren åtar sig att ansluta värmepumpen till IGLU® Home-appen och tillgång till professionell service. Tillverkaren tar hand om garanti- och eftergarantiservice.

En säker och miljövänlig uppvärmningslösning

IGLU® Inuit-värmepumpen genomgår inga förbränningsprocesser och släpper därför inte ut någon miljöskadlig CO2. Systemet är 100 % säkert, utan risk för brand eller explosion.

IGLU® Inuit – den optimala lösningen för fristående hus, bondgårdar och stugor

Smart värmepumpsstyrning med IGLU® Home-appen, även där det inte finns någon internetanslutning

Övervakning av värmepumpens drift på fjärrtjänstplattformen 24/7

IGLU® värmepumpar är anslutna till en fjärrserviceplattform som hjälper till att upptäcka och lösa systemproblem i tid, även utan en tekniker på plats.

Lokal tillverkares service

Underhåll och driftsättning av IGLU® Inuit värmepumpar under och efter garantin, utförs av tillverkarens lokala servicecenter.

Varför välja aerotermisk uppvärmning?

Lägre initial investering krävs

Lätt att installera i både nya och renoverade byggnader

Värmeeffektivitet upp till 500 %

Ett utmärkt alternativ för anläggningar i avlägsna områden

Komfort

Problemfri och underhållsfri

Ekologi

Hållbar, miljövänlig uppvärmningslösning

Effektivitet

Säkerställer hög verkningsgrad och låga uppvärmningskostnader

Var kan man köpa en IGLU® värmepump?

IGLU Aleut šilumos siurbliai namams

Vill du ha en detaljerad tillverkarkonsultation eller ett personligt erbjudande? Hör av dig till oss!